Ovăzul nu conține în mod natural gluten. Cu toate acestea, contaminarea încrucișată cu gluten poate avea loc în câmpurile în care se cultivă ovăz sau, mai frecvent, prin instalațiile de procesare și ambalare. Aceasta înseamnă că ovăzul intră în contact cu ingrediente precum grâul, orzul și secara, ceea ce îl face nesigur pentru persoanele cu CD.
Care ovăz nu are gluten?
Ovăzul pur nu conține gluten și este sigur pentru majoritatea persoanelor cu intoleranță la gluten. Cu toate acestea, ovăzul este adesea contaminat cu gluten, deoarece poate fi procesat în aceleași instalații ca și cerealele care conțin gluten, cum ar fi grâul, secara și orzul.
Este ovăzul tăiat cu oțel inflamator?
Ovăzul tăiat cu oțel este o fibră solubilă excelentă de adăugat la dietă, care acționează și ca un aliment prebiotic. Acest ovăz este benefic pentru promovarea integrității antiinflamatorii în bacteriile intestinale. Ovăzul tăiat din oțel este mai puțin procesat decât ovăzul laminat de modă veche și are un indice de glicemix mai scăzut.
Este ovăzul tăiat din oțel mai sănătos?
Din acest motiv, ovăzul tăiat din oțel poate fi cea mai bună alegere pentru cei care caută un control mai bun al zahărului din sânge. Ovăzul tăiat din oțel are puțin mai multă fibre decât ovăzul laminat și rapid. De asemenea, au cel mai scăzut indice glicemic de cele trei tipuri de ovăz, ceea ce îi poate face cea mai bună alegere pentru controlul zahărului din sânge.
Există ovăz rulat fără gluten?
Răspunsul scurt este DA - necontaminat, purovăzul nu conține gluten. Sunt sigure pentru majoritatea persoanelor cu intoleranță la gluten. Principala problemă cu ovăzul în consumul fără gluten este contaminarea. Majoritatea ovăzului din comerț sunt procesate în unități care procesează și grâu, orz și secară.